Waterzuiveraar Aaqua wint Voka Lokaal-award Mechelen

Aaqua uit Sint-Katelijne-Waver pakt dit jaar de Voka Lokaal-award voor de regio Mechelen. Aaqua ontwerpt, bouwt en beheert industriële waterzuiveringsinstallaties. "Schitterend dat we deze award krijgen. Want we hebben grote plannen. Eind dit jaar steken we de Grote Plas over en gaan we voor een multinational een grote installatie bouwen in Amerika", zegt CEO Rob Van den Broeck.

Het zijn de bestuurders van de Voka Lokaal-afdeling Mechelen die Aaqua hebben gekozen tot winnaar van hun regio. De bestuurders kijken daarbij onder meer naar durf en ambitie, de wil om te innoveren en de vernieuwende bedrijfscultuur. En ook hoe duurzaam het bedrijf is. "Dat aspect staat bij ons centraal. We maken zuiveringsinstallaties. De klant kan dankzij die installatie niet alleen zijn water hergebruiken, maar ook de warmte die in het water zit. Zo bespaart hij op zijn energiefactuur. Heel belangrijk met de huidige energieprijzen", stelt Van den Broeck.

Aaqua heeft 22 medewerkers en is actief in Europa, maar ook in het Midden-Oosten en eind dit jaar dus ook in de Verenigde Staten.

2 mei

Vanaf 2 mei kan iedereen een stem uitbrengen op de Voka-website op zijn of haar favoriete bedrijf: https://www.voka.be/prijs-ondernemen

Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 29 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2022 wordt.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact