Voka Mechelen-Kempen wil merknaam van familiebedrijven extra power geven

Op 1 juni gaat Voka Mechelen-Kempen 90 familiebedrijven uit de regio samenbrengen op de Voka Family Business Happening. De focus zal liggen op 'employer branding', het versterken van het eigen merk in een coronajaar. Zo krijgen ondernemers - onder meer ​ - de juiste tools om gerichter nieuwe vacatures ingevuld te krijgen. Gastheer is familiebedrijf Van Dessel Insurance. Inschrijven is nog mogelijk. 

Voka Mechelen-Kempen heeft een heel aantal topondernemers kunnen overtuigen om hun succesformule te delen met andere familiebedrijven. Hierboven ziet u - van links naar rechts - Elien Defraeije (Leading Lady bij Crea@ctiv Marketing), Patrick Steylaerts (CEO - Gedelegeerd bestuurder Steylaerts NV), Evelien Torfs (ervaringscoach), Jonas Heuts (strateeg bij Insilencio) en Ronald Van de Velde (HR director) van Van Dessel Insurance.

Voor de zesde editie van de Family Business Happening ligt de focus op 'employer branding', in een coronajaar. "In de grootste economische crisis ooit in vredestijd is het ook voor familiebedrijven volop aanpassen. En daar zijn vaak nieuwe skills voor nodig. Familiebedrijven zijn sterk en wendbaar, dat hebben ze al bewezen in deze crisis. Maar vanuit onze Voka-Kamer willen we hen zo goed mogelijk begeleiden", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "De uitdagingen zijn groot. Bijvoorbeeld om de vacatures ingevuld te krijgen. Volgens onze conjunctuurbarometer zullen er vlak voor de zomer 5.000 openstaande vacatures zijn in de regio Mechelen-Kempen. Precies evenveel als vóór de coronacrisis. Op ons event geven we onder andere mee hoe ze hun bedrijf meer in de kijker kunnen zetten."

De 90 familiebedrijven gaan op 1 juni op een veilige manier met elkaar in contact kunnen komen. Het zal een hybride event worden: een deel fysiek, een deel digitaal. Alles volgens de meest recente coronamaatregelen.

Eén toegangspoort

Er is meer. Vanaf nu kunnen familiebedrijven op één contactpunt terecht bij Voka Mechelen-Kempen. "Op één nieuwe landingspagina vinden onze familiebedrijven nu alle info, kennis en producten die we als Voka-Kamer in de aanbieding hebben. Met ook getuigenissen van ondernemers die vertellen hoe zij de begeleiding van Voka hebben ervaren", zegt Alain De Cuyper, ondernemingsadviseur en coördinator familiebedrijven bij Voka Mechelen-Kempen.

Meer info over onze dienstverlening voor familiebedrijven kan je hier vinden: Het blijft in de familie | Voka

Inschrijven voor het event kan ook nog. Tot 30 mei. Dat doe je op: Family Business Happening 2021: Employer branding in een familiaal bedrijf | Voka

Of bel naar coördinator Alain De Cuyper: 0491 36 91 99

De Voka Family Business Happening is gratis en is mogelijk door de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Het is exclusief voorbehouden voor familiebedrijven.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact