Voka: "Tewerkstellingscel moet snel mensen naar 500 vacatures in regio leiden" ​

Voka Mechelen-Kempen roept de Vlaamse regering op om snel werk te maken van een tewerkstellingscel. Zopas is bekendgemaakt dat er bij busbouwer Van Hool dit jaar 800 jobs zullen verdwijnen. En de komende 3 jaar nog eens zo'n 300. "Dit is een héél zware klap voor de regio. Dit gaat over een icoon van de maakindustrie in onze regio. Op korte termijn moeten we alles op alles zetten om deze mensen naar de 500 specifieke vacatures toe te leiden in de voertuigensector. Op langere termijn kijken we naar de bredere 7.500 openstaande vacatures in de regio", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

Volgens de eerste berichten moeten de komende vier jaar 1.116 mensen vertrekken bij Van Hool in Lier. Met nog een mogelijk faillissement dat boven het bedrijf hangt.

"Dit is een enorme klap voor de regio. Dit gaat over een icoon in de maakindustrie in onze regio. Dat geef je niet zomaar op", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "

"We doen dan ook een oproep aan de Vlaamse regering om snel een tewerkstellingscel op te richten. Met alle betrokken partners, zoals onder meer de VDAB. Om er straks voor te zorgen dat de betrokken medewerkers kunnen rekenen op een goede begeleiding, gerichte herscholing als dat nodig is en toeleiding naar bedrijven die deze mensen hard nodig hebben. Op korte termijn kijken we naar de 500 specifieke vacatures in de voertuigensector, in deze regio. Op langere termijn kijken we naar de bredere 7.500 openstaande vacatures in Mechelen-Kempen."

Geraakt

Voka Mechelen-Kempen herhaalt ook de oproep om een brede impactstudie te maken van het herstructureringsplan. "Want ook een heel aantal toeleveranciers van Van Hool worden hierdoor geraakt. De voorbije dagen hebben we berichten gekregen van die toeleveranciers. Zij gaan dit ook voelen."

Voka Mechelen-Kempen volgt de rest van de dag de ontwikkelingen op.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact