Voka pakt uit met nieuw traject voor familiebedrijven

Eind september pakt Voka Mechelen-Kempen uit met 'Familio Culinair'. Een nieuw traject - met steun van VLAIO - exclusief voor ondernemende families. "We gaan dit jaar een stap verder en brengen families samen in een mooie setting met topgastronomie. We hebben tien topsprekers kunnen strikken die de familiebedrijven gaan inspireren met hun eigen familieverhaal. Ze schuiven mee aan tafel aan zodat je in vertrouwen één-op-éénadvies krijgt", zegt Myriam Heeremans, directeur Ondernemerschap bij Voka Mechelen-Kempen.

Hoe laat je het bedrijf over aan de volgende generatie? Wat als je zus uit de firma stapt? Wat zijn de pro's en contra's van een externe CEO in je familiebedrijf? Met de komende sessies wil Voka Mechelen-Kempen familiebedrijven helpen met - onder meer - deze concrete vragen. "We hebben tien topsprekers kunnen strikken die de deelnemers aan dit traject professioneel gaan begeleiden met hun advies", zegt Myriam Heeremans, directeur Ondernemerschap bij Voka Mechelen-Kempen. "Zo komen onder meer Tom Willemen (Willemen Groep), Claudia De Moor (Vosschemie), Guido Peleman (Unibind) en Margot Kenis (Groep Kenis) hun kennis en ervaring met onze deelnemers delen. Ze schuiven mee aan tafel voor één-op-éénadvies."

Dit jaar gaat de Kamer in Mechelen en Kempen met 'Familio Culinair' nog een stap verder en brengt het de familiebedrijven samen in een mooie setting voor topgastronomie. "Aan de keuken- of eettafel gebeurt het. Met een heerlijke maaltijd schuif je makkelijk aan en met een lekker glas praat je makkelijk. Niet voor niets worden bij familiebedrijven vaak belangrijke beslissingen aan de keuken- of eettafel genomen en niet op kantoor. We hebben ons hierdoor laten inspireren. Met onder meer Deloitte en Familymind zorgen we voor de beste expertise om de families écht vooruit te helpen", zegt coördinator Charlotte Pollet (Voka Mechelen-Kempen).

Enkele gastsprekers op een rij: Claudia De Moor en Kirsten Coeck (boven), Tom Willemen en Guido Peleman (onder)

Klare kijk

"Je merkt al snel dat er veel meer bij komt kijken dan we oorspronkelijk dachten", getuigt Louis Volkaerts van Twinplast, die vorige sessies van Familio heeft gevolgd. "We zaten in een overdacht en voor we dit Familio-traject hebben gevolgd, was die overdracht nooit uitgebreid besproken. Een aantal zaken vonden we te vanzelfsprekend, zo blijkt nu. Ik ben blij dat we in dit traject zijn gestapt. We hebben geen enkele belangrijke stap meer over het hoofd gezien. Het zorgt voor een klare kijk op de zaak.”

  • Wil je meer weten over dit nieuwe traject? Het traject start op 20 september. Contacteer Charlotte Pollet: 0486 43 85 66 of stuur een mailtje naar Charlotte.Pollet@voka.be

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact