Voka over Van Hool: "Dat nieuwe plan B kan uitgroeien tot sterk plan A"

"Van Hool moet alle kansen krijgen om naar een doorstart toe te werken. In welke vorm dan ook. We hopen dat het nieuwe plan B kan uitgroeien tot een sterk plan A. Dat voorziet in een doorstart en een toekomst voor de mensen én de regio." Dat stelt Voka Mechelen-Kempen, in een reactie op de persconferentie van busbouwer Van Hool.

Crisismanager Marc Zwaaneveld blijft onderhandelen met mogelijke overnemers om daarna een snelle doorstart te kunnen maken. Dat heeft hij maandagmiddag gezegd op een persconferentie bij Van Hool. "Het bedrijf moet alle kansen krijgen om naar een doorstart toe te werken. In welke vorm dan ook", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "Daarvoor moeten we alles op alles zetten. Voor een toekomst van de mensen. En voor de regio."

251 bedrijven

Marc Zwaaneveld bevestigt dat Van Hool zich zal inzetten om zo veel mogelijk activiteiten en personeel te behouden. "Maar het is uiteindelijk aan de eventuele overnemer om dat te beslissen", liet hij weten.

De voorbije 14 dagen hebben zich intussen 251 bedrijven gemeld bij Voka Mechelen-Kempen. Het gaat om zo’n 1.100 concrete vacatures voor technische arbeiders, maar ook bedienden. "Al die bedrijven willen het personeel een toekomst geven. In een scenario waarin er geen overnemer wordt gevonden. Of een scenario waarbij er toch mensen op straat belanden. Het is niet de bedoeling om een leegloop te organiseren", zegt Wim Brillouet van Voka Mechelen-Kempen.

De aangemelde bedrijven komen vooral uit de bouwsector (18%), chemie en pharma (10%), de machinebouw (6%) en de sector van de transportmiddelen (5%).

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact