Voka: "Nog 790 vacatures open in onze regio voor Oekraïense vluchtelingen"

Bedrijven en zes gemeenten bundelen krachten op succesvolle jobdag in Geel

In de provincie Antwerpen staan op dit moment 790 vacatures open, specifiek gericht op Oekraïense vluchtelingen. Dat stelt Voka Mechelen-Kempen. Vanmiddag was minister Jo Brouns op bezoek, op de allereerste jobdag in Vlaanderen voor Oekraïners, waarbij zes lokale besturen samenwerken.

Meer dan 150 Oekraïense vluchtelingen zijn vanmiddag naar de jobdag afgezakt. Op zoek naar een job in de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo. Ze konden langsgaan bij bedrijven zoals Sopraco, Transport Michiels, Havi, DCA, Kemin en Natuurwerk vzw. De jobdag was een succes: het aantal aanwezig lag de helft hoger dan het aantal inschrijvingen.

"Op dit moment staan er 790 vacatures open in de provincie Antwerpen, specifiek voor Oekraïense vluchtelingen. De bedrijven geven dat aan via #werkplekvrij, op de VDAB-website. Het merendeel van de Oekraïners, die zich op onze arbeidsmarkt begeven, is hoogopgeleid. Het zijn vaak profielen waar bedrijven een jaar naar op zoek zijn", stelt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen. "We weten uit een eerdere bevraging dat zo'n 42% van de ondernemingen in onze regio zeker bereid is om hen aan te werven. De bedrijven willen hen verderhelpen, om deze mensen meer perspectief te geven."

Meer kansen

Het is de allereerste jobdag in Vlaanderen voor Oekraïners waarbij zes gemeenten samenwerken. Ze doen dat via GBO Zuiderkempen. Naast onder meer Voka Mechelen-Kempen waren ook VDAB, Travi en het Agentschap Inburgering en Integratie aanwezig.

Net als Vlaams minister van Werk Jo Brouns (cd&v). "Dit is een sterk initiatief. Ik wil er, samen met de lokale besturen, wel toe komen dat elke Oekraïense vluchteling zich inschrijft bij VDAB. Want dit verhoogt de kans op een job."

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact