Voka-memorandum al aan 110 politici in regio voorgesteld

Het team van Voka Mechelen-Kempen heeft al 110 politici uit de regio gesproken, in het kader van het memorandum. Het is de eerste keer dat het verkiezingsmemorandum op zo'n grote schaal wordt gepresenteerd. "We geloven heel sterk in onze lokale ondernemers. Zij hebben ervoor gezorgd dat de regio Mechelen-Kempen de voorbije 10 jaar is uitgegroeid tot de sterkst groeiende regio van Vlaanderen. Samen met de lokale besturen willen wij de 'Turbo van Vlaanderen' blijven", zegt Wim Brillouet van Voka Mechelen-Kempen.

In de aanloop naar de lokale verkiezingen krijgen alle 39 gemeenten in de regio een eigen memorandum. Op basis van de Voka Gemeentespiegel - waar 8.000 gegevens over de gemeenten worden bijgehouden - krijgen de besturen een lijst met aanbevelingen en 5 topprioriteiten. "Eén van die prioriteiten is een snelle 'go' voor 629 hectare industriegrond. Op acht procent van de totale industriegrond in de regio Mechelen-Kempen kan je voor langere tijd niet bouwen. Dit kan onder meer zijn door (tijdelijke) beperkingen (267 ha) of door afwijkend gebruik (151 ha). In het teken van de bouwstop in 2040 krijgt die acht procent andere proporties. Het is nú dat we aan alle overheden en besturen moeten laten weten: the time is now."

Alles op alles

Van Hoogstraten tot Puurs-Sint-Amands en van Grobbendonk tot Balen. In de 39 gemeenten in de regio Mechelen-Kempen wordt het Voka-memorandum besproken. "We willen tegen eind maart 150 politici spreken. Omdat er veel op het spel staat voor onze ondernemers. En omdat we overtuigd zijn van ons verhaal. We gaan alles op alles moeten zetten om de sterkst groeiende regio van Vlaanderen te blijven. In ons memorandum zien we een heel aantal elementen die de groei kunnen vertragen. Daarom reiken we de lokale besturen de hand. Zodat onze ondernemers de komende legislatuur op de best mogelijke manier kunnen ondernemen."

Volg ons op de voet en kom meer te weten over ons memorandum:

Website preview
Prioriteiten regio Mechelen-Kempen | Voka
De regio Mechelen-Kempen is de economisch sterkste groeier van Vlaanderen. In tien jaar tijd is het bruto binnenlands product in de arrondissementen Turnhout en Mechelen samen gestegen van 29 naar 42 miljard euro. Een stijging van bijna 14 miljard euro. Als Vlaanderen de motor is, is de regio Mechelen-Kempen de 'Turbo van Vlaanderen'. Maar de motor dreigt te sputteren. Op een aantal domeinen.
Voka

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact