Voka: "Impactstudie bij Van Hool moet ook over toeleveranciers gaan"

Voka Mechelen-Kempen vraagt een brede analyse van de impact bij busbouwer Van Hool. Maandagmorgen staat er bij het bedrijf een ondernemingsraad gepland. Een extern studiebureau zal het herstructureringsplan analyseren. "In die impactstudie moet het ook over alle toeleveranciers gaan. Want we krijgen al signalen van hen dat ze dit gaan voelen", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

De Vlaamse regering heeft een extern studiebureau aangesteld om het toekomstplan van Van Hool te analyseren. "In de eerste plaats moet de focus liggen op de medewerkers in het bedrijf. Sommigen werken er al 20 jaar en langer", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

"Maandagmorgen weten we meer over de impact. We roepen wel op er een brede impactstudie van te maken. Die moet over alle toeleveranciers gaan, die nodig zijn om bijvoorbeeld bussen of opleggers te maken. De voorbije dagen krijgen we berichten van die toeleveranciers. We krijgen signalen dat ze dit gaan voelen."

Om hoeveel toeleveranciers het in totaal gaat, is momenteel niet duidelijk.

Tewerkstellingscel

Voka Mechelen-Kempen liet gisteren weten dat er in de regio de voorbije maanden 500 vacatures bij de VDAB zijn ingediend voor een technicus of onderhoudsmecanicien, in de voertuigensector. Er is dus perspectief.

"In de eerste plaats hopen we op een doorstart voor Van Hool. Maar we doen ook een oproep aan de Vlaamse regering om een tewerkstellingscel op te richten. Met alle betrokken partners, zoals onder meer de VDAB", zegt Laveren. "Om er straks voor te zorgen dat de betrokken medewerkers kunnen rekenen op een goede begeleiding, gerichte herscholing als dat nodig is en toeleiding naar bedrijven die deze mensen hard nodig hebben."

  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact