Voka: "Akkoord over stikstofdecreet boost voor al wie onderneemt en werkt"

Het Vlaams Parlement heeft gisteren met een meerderheid het stikstofdecreet goedgekeurd. "Een akkoord dat een boost geeft voor al wie onderneemt en werkt", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen. "Vorig jaar zijn er in onze regio 340 omgevingsvergunningen aangevraagd. Het laagste aantal in 6 jaar tijd. De twijfel om te ondernemen maakt nu hopelijk plaats voor zekerheid."

De stikstofreductie in alle sectoren kan nu op een gestructureerde wijze worden gerealiseerd. In het goedgekeurde decreet blijft het cruciale onderscheid tussen NOx en ammoniakemissies overeind.

“De impact van het goedgekeurde decreet is niet te onderschatten. We vermijden dat Vlaanderen en onze regio Mechelen-Kempen op slot gaat. Dit akkoord geeft een boost voor al wie onderneemt en werkt. Deze juridische oplossing voor het stikstofprobleem zal geen schoonheidsprijs winnen. Maar het is vandaag het hoogst haalbare. En er is verantwoordelijkheidszin getoond”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Wat betekent het stikstofdecreet concreet voor ondernemingen? Wat met lopende vergunningsaanvragen? Voka Mechelen-Kempen informeert de leden via webinars (de komende dagen) en met een praktische FAQ op de website.

https://www.voka.be/nieuws/stikstofdecreet-wat-je-moet-weten-als-bedrijf

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact