Voka-Agoria-VDAB komen in mei met jobbeurs voor personeel Van Hool

Er komt een jobbeurs voor het personeel van busbouwer Van Hool. Dat laten Voka Mechelen-Kempen, Agoria Vlaanderen en VDAB weten. Het gaat om een gezamenlijk initiatief. De jobbeurs staat gepland op 28 mei in het GC Klein Boom in Putte. "We staan klaar voor de medewerkers, welk scenario er ook uit de bus komt. We benadrukken dat we met dit initiatief nog altijd alle opties voor een doorstart willen openhouden", klinkt het.

Door de nieuwe realiteit willen Voka Mechelen-Kempen, Agoria Vlaanderen en VDAB provincie Antwerpen voor een nieuw perspectief zorgen. "We komen daarom met een jobbeurs: op dinsdag 28 mei, in het GC Klein Boom in Putte. Dat ligt op zo'n 7 kilometer van de site van Van Hool", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "De grootste herstructurering in 6 jaar tijd dreigt. We nemen daarom actie. Er is veel talent en vakmanschap aanwezig bij Van Hool. Komt er een grote doorstart, dan zou dat mooi zijn. Volgt er een gedeeltelijke doorstart of komt er nog een ander scenario: dan staan we gezamenlijk klaar."

"Onze maakindustrie heeft net een grote behoefte aan deze talenten. We staan ook klaar voor eventuele om- of bijscholing die we onder meer via het loopbaanfonds van de sector Mtech+ kunnen aanbieden", zegt Jolyce Demely, directeur Agoria Vlaanderen. "Door de organisatie van de jobbeurs hopen wij de juiste match tussen werkzoekende en de bedrijven te vinden. En de medewerkers snel nieuw perspectief te geven."

Begeleiding

"Vanuit VDAB hebben we, jammer genoeg, wel vaker te maken met herstructureringen of faillissementen. We hebben dus ervaring met dit soort situaties, al is de situatie bij Van Hool uitzonderlijk door de omvang. Zo zal VDAB het initiatief nemen om een tewerkstellingscel op te richten. Daarin zullen we in eerste instantie focussen op het informeren van de getroffen medewerkers", zegt Bjorn Cuyt, directeur van VDAB provincie Antwerpen. "Daar leggen we bijvoorbeeld uit dat ze gebruik kunnen maken van outplacementbegeleiding. Dat is begeleiding op maat van mensen die getroffen worden door een faillissement of herstructurering. In zo'n begeleiding is er ruimte om de klap te verwerken, en ligt de focus op het activeren en eventueel heroriënteren. Deze gezamenlijke jobbeurs past perfect binnen dit traject. Naast vacatures zal er ook aandacht zijn voor de opleidingen van VDAB en partners voor zij die zich willen heroriënteren of die hun kennis en vaardigheden willen bijschaven."

Geen leegloop

Door de beurs eind mei te laten doorgaan, geven Voka, Agoria en VDAB de curator en een eventuele overnemer de tijd om een doorstartplan uit te werken. "Dat is voor ons cruciaal", zegt Tom Laveren. "We willen het lopende proces en alle regels volledig respecteren. En zeker geen leegloop organiseren. Wel perspectief geven."

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact