VN bekroont 170 klimaatacties van bedrijven in Mechelen en Kempen

Vandaag hebben 10 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen een erkenning gekregen van de Verenigde Naties. Dat meldt Voka Mechelen-Kempen. Ze krijgen die erkenning voor de 170 acties die ze hebben ondernomen, zoals het vergroenen van hun transport, het verminderen van hun CO²-uitstoot of het opzetten van een duurzaam proces om producten te ontwikkelen. De tien mogen zich vanaf nu 'SDG Pioneer' noemen.

Onze regio telt vanaf vandaag 10 nieuwe bedrijven die door de rest van de wereld gezien worden als voorlopers op het gebied van duurzaam ondernemen. De bedrijven hebben zich de afgelopen jaren vol ingezet voor de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Vandaag, op de Dag Duurzaam Ondernemen, hebben ze daarvoor een erkenning gekregen.

Het gaat om:

  • Pantarein Water
  • REM-B Hydraulics
  • Havi Logistics
  • Group Joos
  • Cartamundi
  • Isoproc
  • Vanhout.pro
  • Q-lite
  • Jidoka
  • Absolem
Tien bedrijven in de regio Mechelen-Kempen mogen zich vanaf nu SDG Pioneer noemen.
Tien bedrijven in de regio Mechelen-Kempen mogen zich vanaf nu SDG Pioneer noemen.

Voka werkt voor de uitreiking en de begeleiding van de Pioneer-certificaten samen met CIFAL Flanders, de lokale hub van UNITAR. Dat is het opleidingsinstituut van de Verenigde Naties. Daardoor kunnen bedrijven die deelnemen een VN-erkenning krijgen.

Groene golf

"Vanuit Voka Mechelen-Kempen blijven we inzetten op het begeleiden van de bedrijven in onze regio. We zitten op een groene golf. Want deze bedrijven inspireren weer andere bedrijven. Dat is geen buikgevoel. Dat blijkt uit de cijfers. We zetten vandaag 10 nieuwe 'SDG Pioneers' in de spotlights. Maar eerder dit jaar hebben ook 34 bedrijven het Voka Charter Duurzaam Ondernemen gekregen. Dat is een derde meer dan vorig jaar. En ook voor volgend jaar gaan we naar een stijging van 40 procent", zegt Guido Evens, senior adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka Mechelen-Kempen.

Het VCDO-charter is een product van Voka Mechelen-Kempen, in samenwerking met Cifal Flanders en met de steun van Fluvius en Pidpa.

Benieuwd hoe andere bedrijven zich inzetten voor hun SDG’s? Download hier de ‘VCDO Best Practices 2022’: https://www.voka.be/form/cvba-vcdo-best-practices-2022

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact