Spoedcursus 'labomedewerker' voor Groen-voorzitter Nadia Naji bij Janssen Pharmaceutica

Janssen Pharmaceutica in Beerse kreeg gisteren Nadia Naji over de vloer. De covoorzitter van Groen bracht een bezoek in het kader van de Voka Zomerstages, die ook in september verder lopen. Naji kreeg onder andere een spoedcursus als labomedewerker.

Handen uit de mouwen. Dat is het motto, op de Voka Zomerstages. Bedoeling is om een politicus zelf te laten ervaren hoe het is om te werken in een bedrijf. Zo mocht Nadia Naji, covoorzitter van Groen, meewerken in één van de labo's van Janssen Pharmaceutica. "Heel mijn beeld van chemie is in één keer veranderd", liet Naji weten. De moderne machines en nieuwe innovaties hebben indruk gemaakt op de covoorzitter.

Duurzaamheid, talent en innovatie. Die drie elementen stonden centraal tijdens de Voka Zomerstage. "Het aantrekken van talent blijft een uitdaging. Elk jaar trekken we zo'n 100 medewerkers aan van buiten België. Die open cultuur wil het bedrijf verder blijven uitspelen", zegt Tom Aelbrecht van Janssen Pharmaceutica.

Naji kreeg ook de nieuwe geothermiecentrale te zien, die op 16 oktober wordt ingehuldigd. De installatie warmt de site op met aardwarmte. Hierdoor zal Janssen Pharmaceutica haar CO2-uitstoot met 30 procent kunnen reduceren.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Neem contact op met