Royal Botania vierde kanshebber op Voka Prijs Ondernemen 2022

Uniek meubelbedrijf uit Nijlen krijgt award voor regio 'Neteland'

Royal Botania uit Nijlen is de vierde kanshebber voor de Voka Prijs Ondernemen 2022. De naam is zonet onthuld door Voka Mechelen-Kempen. Voor hun regio krijgen ze nu al de 'Voka Lokaal-award Neteland'. "Volgende week vieren we ons 30 jaar bestaan. De Voka-award zien we als een héél groot cadeau", zegt CEO Kris Van Puyvelde.

Voka Mechelen-Kempen zet de komende twee weken negen inspirerende bedrijven uit de regio in de spotlights. Ze zijn allemaal kanshebbers voor de Voka Prijs Ondernemen 2022. De vierde genomineerde is nu bekend: Royal Botania uit Nijlen. "We ontwerpen iconische luxe buitenmeubels voor mensen met een passie voor finesse. We zijn sterk gegroeid, de voorbije jaren. Begin jaren '90 hebben we het merk Royal Botania opgericht. In die tijd vond je enkel luxemeubels voor in je huis. Daar wilden wij verandering in brengen door in te zetten op prachtig buitenmeubilair en tuinverlichting", zegt CEO Kris Van Puyvelde, die zelf nog voor de meeste ontwerpen instaat. "We hebben het geluk dat onze creaties terechtkomen op de terrassen van wereldsterren en in luxejachten. Een hele leuke markt om in te werken."

"We hebben de hele productie van A tot Z in eigen hand", zegt Philip Takx van Royal Botania. "De R&D zit hier in België, de productie doen we in Thailand. Daar hebben we een eigen fabriek. Dat is echt een troef."

Durf en ambitie

Het zijn de bestuurders van de Voka Lokaal-afdeling Neteland die Royal Botania hebben gekozen tot winnaar van hun regio. De bestuurders kijken daarbij onder meer naar durf en ambitie, de wil om te innoveren en de vernieuwende bedrijfscultuur. 

Vanaf 2 mei kan iedereen een stem uitbrengen op de Voka-website op zijn of haar favoriete bedrijf: https://www.voka.be/prijs-ondernemen

Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 29 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2022 wordt.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Neem contact op met