Recordaantal politici neemt deel aan Voka Zomerstage

Deze zomer brengt Voka 117 politici naar de bedrijfsvloer. Dat is een record. Voor de regio Mechelen-Kempen trapt Marianne Verhaert vandaag het Voka stageseizoen officieel op gang. Ze brengt een bezoek aan Bleckmann in Grobbendonk. Tijdens een Voka Zomerstage draait een politicus een dag mee op de werkvloer.

Met 117 ingeschreven politici bereiken de Voka Zomerstages een record. De deelnemers aan de stage komen uit het Vlaams parlement, de Kamer, het Europees parlement en het Brussels parlement. Ook de premier, 18 ministers en 5 partijvoorzitters maken deze zomer hun agenda vrij om een stage te volgen op de werkvloer.

"Voor onze regio gaan onder meer Hannes Anaf, Freya Perdaens, Sofie Joosen, Staf Aerts, Tine Van der Vloet, Tom Ongena, Nahima Lanjri, Bert Wollants, Elisabeth Meuleman en Tinne Rombouts op stage bij een Mechels of Kempens bedrijf. Vandaag trapt Marianne Verhaert het stageseizoen bij Voka af", zegt Astrid Vanbever, coördinator en ondernemersadviseur bij Voka Mechelen-Kempen. "Politici gaan effectief de handen uit de mouwen steken en meedraaien op de werkvloer. Ze doen dat onder meer bij AGC Glass Europe, Orakel, Belgoprocess, PFL, Pidpa, Beneens, Bleckmann, BelOrta, Janssen Pharmaceutica, DAF en Novartis."

“We maken van de zomermaanden gebruik om een brug te slaan tussen de Wetstraat en de werkvloer. Politici gaan zelf ervaren wat de relance van onze economie inhoudt en hoe bedrijven er alles aan doen om er weer te staan voor hun klanten. De stages geven vaak een verfrissende kijk op ondernemen in onze regio", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "We zijn blij dat we een recordaantal politici konden overtuigen om deel te nemen."

Voka brengt in de zomer en in september regelmatig verslag uit van de stages via de website, de socials en de nieuwsbrief.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact