Online lichtspecialist dmlights wint Voka Lokaal-award Zuiderkempen

Dmlights uit Heist-op-den-Berg krijgt dit jaar de Voka Lokaal-award voor de regio Zuiderkempen. Het familiebedrijf - ondertussen al 45 jaar bezig - is uitgegroeid tot pionier in de online verkoop van verlichting. “De prijs komt op het juiste moment want vanaf 4 juli komen we naar buiten met een nieuwe merknaam ‘Peeq’. Vanaf dan verkopen we ook woonaccessoires en klein meubilair”, zegt operationeel verantwoordelijke Sophie Van Dyck.

Met dmlights is de voorlaatste kanshebber voor de Voka Prijs Ondernemen 2023 bekend. Het bedrijf is in 2004 gestart onder de naam 'Elektriciteit Paul De Meutter', met de verkoop van installatiemateriaal en een fysieke winkel in Heist-op-den-Berg. Nu staat er een volledige online one-stop-shop voor verlichting.

“Sinds 2004 zijn we begonnen met e-commerce en hebben we onze groei nationaal en internationaal uitgebouwd”, legt Sophie van Dyck uit. "De komst van corona bracht voor dmlights nieuwe uitdagingen met zich mee. Uiteindelijk werd besloten om de volledige switch naar e-commerce te maken. Sinds 2021 zijn we nog uitsluitend een e-commercespeler en hebben we geen offline verkoop meer. Dit is ook altijd de visie van onze CEO Jef De Meutter geweest. Om de beste en grootste online speler te zijn op de markt."

Juiste moment

“Het is zeer fijn om de prijs in ontvangst te mogen nemen. Het is een bekroning voor het harde werk van de afgelopen jaren. Niet alleen door ons, maar ook door onze medewerkers”, zegt Sophie Van Dyck. "De prijs komt op het juiste moment want vanaf 4 juli komen we naar buiten met een nieuwe merknaam ‘Peeq’. Vanaf dan verkopen we ook woonaccessoires en klein meubilair. Met Peeq willen we voortaan zelf die mooie spullen aanbieden waar we al zo lang een licht op laten schijnen."

Publieksprijs

Vanaf 1 juni kan iedereen een stem uitbrengen op de Voka-website op zijn of haar favoriete bedrijf. Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 28 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2023 wordt.

Voor de media: foto van dmlights, winnaar van de Voka Lokaal-award Zuiderkempen.

20230516- PO23 dmlights.jpg

JPG - 6.1 Mb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact