Nieuw kantoor Voka Mechelen-Kempen is 'open for business'

Eerste beelden hier te bekijken

Het nieuwe kantoor van Voka Mechelen-Kempen op de Keerdoksite in Mechelen is 'open for business'. Het ligt vlak bij de E19 en vlak aan één van de toegangspoorten naar de stad Mechelen. "Het nieuwe kantoor heeft alles om uit te groeien tot een nieuwe landmark. Van hieruit willen we alle ondernemers de best mogelijke service geven. Zodat we samen nog meer economische power kunnen geven aan de regio", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen. ​

Een lint en drie scharen. Meer is er niet nodig voor de officiële opening van het nieuwe kantoor van Voka Mechelen-Kempen. Die opening gebeurt door Alexander Vandersmissen (waarnemend burgemeester van Mechelen), Greet Geypen (onder meer schepen van Economie en Stadsontwikkeling in Mechelen) en Tom Laveren (gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen).

"Dit is een mooi moment. Als stad zijn we enorm fier dat Voka deze locatie heeft gekozen als vlaggenschip. Met een koers van vernieuwing en vergroening. Accenten die we als stad zelf ook naar voor schuiven", zegt Alexander Vandersmissen, waarnemend burgemeester van Mechelen.

"Ik ben blij dat grote spelers zoals Van der Valk en Voka Mechelen-Kempen hun nek uitsteken en hun geloof uitspreken in de Keerdoksite door zich hier te vestigen. We willen echt een stad voor ondernemers zijn. Deze site is daar een tastbaar voorbeeld van. We bouwen hier aan de toekomst. Voka en stad Mechelen heten ondernemers welkom bij een belangrijke toegangspoort naar onze stad", zegt Greet Geypen, schepen van Economie en Stadsontwikkeling.

528 parkeerplaatsen

Wie van de E19 komt en naar het centrum van Mechelen rijdt, ziet het gebouw meteen. "In totaal zijn er 12 verdiepingen met in totaal 528 parkeerplaatsen, een heel aantal laadpalen en 110 fietsstallingen. In handen van de stad Mechelen. Op verdieping 11 en 12, helemaal bovenaan dus, zijn ondernemers welkom in ons nieuwe Voka-kantoor. Goed voor ongeveer 1.300 vierkante meter. We kijken uit over De Dijle en de binnenstad van Mechelen. Kortom: alles is aanwezig om uit te groeien tot een nieuwe landmark", zegt Tom Laveren.

"De komende dagen stellen we de kantoren open voor onze ondernemers. Binnen vind je er een eigen opleidingscentrum terug en kunnen we er onder meer netwerkevents, opleidingen en lezingen organiseren. Er zijn ruimtes voorzien om ondernemers kwaliteitsvol te ontvangen en te begeleiden. Dit moet hét 'Huis van de Ondernemer' worden. Het huis waar ondernemers naartoe komen als ze vooruit willen."

Flexibel

Het project is uitgewerkt door vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Triginta. Het project werd verder gerealiseerd door verkopers-ontwikkelaars Kairos en Montreal. "Het concept is volledig vormgegeven volgens de huidige tijdgeest: het centrum van Mechelen zoveel mogelijk autovrij houden. En zorgen voor goed ontsloten kantoor- en handelsruimtes", zegt Rob Ragoen, Head of Development bij Triginta. "Het gebouw is flexibel ontworpen zodat je het later ook polyvalent kan inzetten voor andere doeleinden. Het is echt een duurzaam gebouw dat volledig past in het Mechelen van morgen.”

Het Voka-kantoor in Geel blijft behouden. Geel blijft ook de maatschappelijke zetel van Voka Mechelen-Kempen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact