Nationale Voka-voorzitter kijkt binnen bij bedrijven in Mechelen-Kempen

Gisteren hebben tientallen bedrijfsleiders uit de regio Mechelen-Kempen Rudy Provoost ontvangen op hun werkvloer. Als nieuwe voorzitter van Voka vzw wil Provoost de lokale ondernemers goed leren kennen. Hij mocht onder de motorkap kijken bij onder meer Pfizer, BelOrta en Technopolis. ​ ​

"Ik vind het persoonlijk belangrijk om dicht bij de verschillende Voka-Kamers te staan, en in dialoog te gaan met lokale ondernemers die dag in dag uit voor welvaart en welzijn zorgen in Vlaanderen. In de regio Mechelen-Kempen zit enorm veel kennis, innovatie en goesting. Vanuit Voka moeten we ervoor zorgen dat al deze ondernemers optimaal kunnen presteren", zegt Provoost.

Bij Technopolis in Mechelen kreeg de Voka-voorzitter een voorstelling van het nieuwe Talentcenter. Een initiatief van Voka dat na de Paasvakantie al minstens een twintigtal scholen hoopt te ontvangen. In het Talentcenter krijgen leerlingen tussen 12 en 14 - na een heel aantal testen - een persoonlijk rapport mee dat hen een ruimer beeld geeft van de mogelijke studierichtingen en beroepen in de regio. Provoost benadrukt het belang van schaalvergroting en hoopt dat het project, na Mechelen-Kempen en Limburg, er ook in andere provincies zal komen.

Ook bij Pfizer en BelOrta kreeg Provoost toelichting over de toekomstplannen van de bedrijven. En hoe zij ervaren dat Voka het verschil maakt.

41 miljard

“We zijn trots op onze bedrijven in de regio Mechelen-Kempen. Als je alle goederen en diensten optelt die ze maken, zijn ze goed voor 41 miljard euro aan toegevoegde waarde. Die waarde stijgt nog elk jaar”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “Maar we zien wel dat de concurrentiepositie van heel wat ondernemingen in onze regio onder druk staat. 2023 is dan ook een heel belangrijk jaar. Het laatste jaar in deze legislatuur waarin er nog grote veranderingen mogelijk zijn. In 2024 staan de verkiezingen centraal. Het moet dus nú gebeuren."

In de gesprekken ging het onder meer over de nieuwe fiscale hervorming. Die raakt rechtstreeks aan de innovatiekracht van onze bedrijven. Door bijvoorbeeld de vrijstelling van bedrijfsvoorheffing of het aftrekken van investeringen drastisch te beperken. "Net de domeinen die onze regio sterk maken, moeten we nog verder versterken.“

 

  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact