Helft werkgevers wil 1 tot 2 terugkeerdagen per week

Eén tot twee dagen per week terug op kantoor. Zo’n 54 procent van de werkgevers wil dat mogelijk maken voor het personeel, van zodra er versoepelingen komen. Dat blijkt uit een nieuwe rondvraag van Voka – KvK Mechelen-Kempen. Gisteren was er spoedoverleg over telewerk in de regering met de werkgeversorganisaties. Er is een opening om na de paasvakantie – en met betere coronacijfers – te versoepelen. ​ ​

“Voor alle duidelijkheid: werkgevers willen een derde coronagolf absoluut vermijden. Maar we zien wel zorgwekkende cijfers over het welzijn van medewerkers die nu al een heel jaar telewerken”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen. “86 procent van de werkgevers maakt zich zorgen over het mentaal welzijn van het personeel dat volledig van thuis werkt. Bijna de helft is zelfs 'in grote mate' bezorgd. Volgens vier op de tien werkgevers gaat het mentale welzijn van de medewerkers er de laatste vier maanden sterk op achteruit. We vragen de regeringen om de alarmsignalen niet te negeren. Terugkeermomenten moeten daarom mogelijk worden. We vragen niet dat morgen iedereen opnieuw voltijds naar kantoor mag. Maar een afbouwscenario is wenselijk. We blijven alle ondernemingen oproepen om het telewerkregime aan te houden voor alle jobs waar telewerk kan.”

Uit de nieuwe bevraging blijkt dat werkgevers zelf 1 tot 2 terugkeerdagen per week verkiezen. Met aandacht voor alle veiligheidsregels en van zodra er versoepelingen mogelijk zijn.

 

Opening

Gisteren is er topoverleg over telewerk geweest in de regering met de werkgeversorganisaties. Op het Overlegcomité van 26 maart komt het onderwerp telewerk terug op de onderhandelingstafel. Er is perspectief mogelijk om na de paasvakantie versoepelingen uit te werken. Op voorwaarde dat de coronacijfers positief evolueren.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact