Bouwbedrijf groep Van Roey wint Voka Prijs Ondernemen 2021

Ook Tailormate en Orakel Group vallen in prijzen

Groep Van Roey, het bouwbedrijf uit Rijkevorsel, is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Voka Prijs Ondernemen 2021. De prijs is een erkenning van Voka - Mechelen-Kempen. CFO Nancy Vervoort kreeg de prijs uit handen van Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken. Ook Tailormate en Orakel Group zijn op het gala in de prijzen gevallen.

Voor de 35e keer heeft de Voka-Kamer Mechelen-Kempen de Prijs Ondernemen uitgereikt. Op dit event bekroont Voka het beste wat de ondernemersregio te bieden heeft. Bijna 300 ondernemers hebben het event live bijgewoond, vanuit het Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Onder de aanwezigen ook Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, en een heel aantal burgemeesters uit de regio.

De hoofdprijs - de Prijs Ondernemen – is dit jaar voor bouwbedrijf groep Van Roey. Ze hebben de meeste punten gekregen van de jury. “De jury heeft onder meer gekeken naar durf en ambitie, de wil om te innoveren en de vernieuwende bedrijfscultuur", liet Annelies Verlinden weten bij de uitreiking.

"Wij zijn ontzettend blij met deze prijs", zei Nancy Vervoort, CFO van groep Van Roey. "Wij hebben als groep geen duurzaamheidsstrategie, maar een duurzame strategie. We proberen elke dag opnieuw, met onze 1.200 medewerkers, een tastbare bijdrage te leveren aan een aantal maatschappelijke uitdagingen. Het doet goed als al dat werk door andere ondernemers wordt geprezen."

Voka Lokaal Noord - één van de negen lokale afdelingen van Voka Mechelen-Kempen - zal op 15 oktober groep Van Roey in de bloemetjes zetten tijdens 'Café Content'.

Nog meer winnaars

Ook Orakel Group uit Retie, producent van onder meer ecologische polsbandjes en jetons voor festivals, is in de prijzen gevallen. Zij kregen de Prijs Duurzaam Ondernemen. Ze werken met grondstoffen die volledig recycleerbaar zijn. Tegen 2023 willen ze volledig CO²-neutraal zijn.

De Prijs Innovatief Ondernemen ging naar Tailormate uit Mechelen, expert in standen- en interieurbouw. Ze vielen op door hun vernieuwende businessmodel. "We hebben heel hard moeten werken om in deze coronacrisis onszelf staande te houden. Daarom is deze erkenning erg leuk en een bekroning voor heel het team. Onze troef is dat we véél disciplines onder één dak hebben", aldus Kevin Goovaerts en Ignace Degens.

"Durf door te pakken. En hervorm"

Op het event sprak ook Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen, de ondernemers toe. Met ook een duidelijke boodschap voor de aanwezige politici. "We moeten helaas vaststellen: het kibbelkabinet is terug. Vivaldi telt vier seizoenen, het lijkt nu al winter. Als het op federaal vlak niet meer werkt, fiks het dan. En hervorm. Want het klopt nu gewoon niet: die verdeling van bevoegdheden. Doe het voor al die prachtige bedrijven hier in de zaal. Het zijn bedrijven die willen groeien, die vooruit willen. Stuk voor stuk winnaars. Alle negen. Genomineerd voor de Prijs Ondernemen, dé grootste onderscheiding in de regio. We zijn trots op onze regio. Ze staat nu op de wereldkaart. Laten we dit momentum vasthouden. Laten we Samen Ondernemen en Samen Groeien."

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact