Belgabroed is eerste kanshebber op Voka Prijs Ondernemen 2023

Bedrijf uit Merksplas produceert bijna 1 miljoen broedeieren per dag

Belgabroed uit Merksplas heeft zonet de Voka Lokaal-award voor de regio Kempen Noord gewonnen. Dat maakt Voka Mechelen-Kempen bekend. Belgabroed groeit snel en produceert al bijna 1 miljoen broedeieren per dag, samen met de zusterbedrijven. Het bedrijf is meteen ook als eerste genomineerd voor de Voka Prijs Ondernemen 2023. Die reikt Voka uit op 28 september.

Voka Mechelen-Kempen zet de maand mei volledig in het teken van de Prijs Ondernemen. Elke week worden er 2 kanshebbers bekendgemaakt. De eerste genomineerde is nu bekend: Belgabroed uit Merksplas. Belgabroed werkt samen met onder meer 30 opfokkers en 250 braadkippenhouders. Elke week komen er in Merksplas 1,4 miljoen ééndagskuikens uit het ei. Samen met de zusterbedrijven produceert Belgabroed bijna 1 miljoen broedeieren per dag.

Het bedrijf is door het bestuur van de Voka Lokaal-afdeling Kempen Noord voorgedragen. Ze winnen de Voka Lokaal-award voor hun regio en maken meteen ook kans op de grote Voka Prijs Ondernemen, eind september.

"We zijn zeker verrast. Het winnen van de Voka Lokaal-award geeft ons een kans om de landbouw- en pluimveesector in een positief daglicht te stellen. We zetten bijvoorbeeld sterk in op innovatie en dat valt duidelijk op bij de ondernemers in de regio. Dit doet deugd en geeft onze medewerkers een ferme duw in de rug", zeggen Carl Destrooper en Bart Vermeiren van Belgabroed.

Wil je hun volledige reactie zien?

Tot kwart meer opdrachten

"De komende vier weken zal Voka Mechelen-Kempen in totaal negen awards uitreiken. Eén in elke Voka Lokaal-afdeling. De bestuurders van zo’n afdeling, die vaak zelf uit het bedrijfsleven komen, hebben de winnaar in hun regio gekozen.

“De Voka Prijs Ondernemen blijft aan belang winnen. We weten van de voorgaande jaren dat sommige bedrijven, na het winnen van de prijs, tot een kwart meer opdrachten binnenkrijgen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “Als we het ondernemerschap op deze manier een boost kunnen geven, doet dat extra veel deugd.”

Zelf stemmen

De komende maand maakt Voka Mechelen-Kempen via de social media-kanalen en de eigen website de nieuwe namen bekend. Vanaf 1 juni kan iedereen dan zijn stem uitbrengen op de Voka-website: https://www.voka.be/prijs-ondernemen

Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 28 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2023 wordt.

LI - kempen noord - voka lokaal winnaar - Belgabroed.png

PNG - 9.9 Mb

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact