Belcotec laatste kanshebber in strijd om Voka Prijs Ondernemen

Belcotec uit Geel heeft zonet de Voka Lokaal-award voor de regio Zuid gekregen. Alle negen kanshebbers voor de grote Voka Prijs Ondernemen zijn nu bekend. Belcotec is een specialist in verwarming, ventilatie, koeling en elektriciteitswerken. Ze zijn in 10 jaar tijd gegroeid van 5 naar 110 medewerkers.

"De prijs is een appreciatie voor het hele bedrijf en voor de mensen die hier elke dag hard werken. We verwachten dat deze prijs zal bijdragen aan de uitstaling van ons bedrijf en ons zal helpen bij het aantrekken van talent", zegt Jan Vangeel, zaakvoerder van Belcotec. “We zijn vooral bezig met procesinnovatie. We zorgen ervoor dat we als eerste bij nieuwe technologieën betrokken zijn en de processen zo veel mogelijk kunnen optimaliseren.”

De locatie van Belcotec op de innovatiecampus in Geel is een bewuste keuze die goed aansluit bij hun visie. “We zitten naast Thomas More en KU Leuven waar we intensief mee samenwerken. Zo zijn we betrokken bij stage- en onderzoeksprojecten", zegt Jan Vangeel. Ambitie ontbreekt evenmin in het bedrijf: "We zien nog veel potentieel in onze markt. Met de Europese Green Deal zullen slimme gebouwen de toekomst worden. Wij zetten hierop in, zodat we als bedrijf een volledig pakket van geïntegreerde technieken kunnen aanbieden.

Richting finale

De genomineerden voor de Voka Prijs Ondernemen 2023 zijn nu allemaal bekend. Belgabroed, GR-Technics, Vanhees Metalen, Option Media, Nektari, Varo, Group Victor Peeters, dmlights en Belcotec nemen het tegen elkaar op.

“Nu begint een nieuwe fase voor de bedrijven. Vanaf 1 juni start de publieksstemming. Iedereen kan vanaf dan een stem uitbrengen op de Voka-website op zijn of haar favoriete bedrijf. Elke stem telt mee”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “De prijs kan echt een verschil maken voor een bedrijf. In de voorgaande jaren hebben sommige bedrijven, na het winnen van de Prijs Ondernemen, tot een kwart meer opdrachten gekregen. Op die manier blijven we het ondernemerschap in onze regio boosten.”

Voor media: foto van Belcotec, winnaar van de Voka Lokaal-award, regio Zuid.

20230512 - PO23 Belcotec.jpg

JPG - 4.9 Mb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact