Belcotec grote winnaar van Voka Prijs Ondernemen 2023

Ook Reynaers Group, Nektari en Vanhees Metalen in de prijzen

VLNR: Tom Laveren (Gedelegeerd bestuurder Voka Mechelen-Kempen), Ronny Van Broekhoven (voorzitter Voka Mechelen-Kempen), Jan Vangeel (zaakvoerder Belcotec) en Tom Ongena (voorzitter Open VLD)
VLNR: Tom Laveren (Gedelegeerd bestuurder Voka Mechelen-Kempen), Ronny Van Broekhoven (voorzitter Voka Mechelen-Kempen), Jan Vangeel (zaakvoerder Belcotec) en Tom Ongena (voorzitter Open VLD)

Belcotec uit Geel mag zich een jaar lang winnaar van de Voka Prijs Ondernemen 2023 noemen. Ze zijn door een expertenjury gekozen. De prijs is een erkenning van Voka Mechelen-Kempen. Belcotec is een specialist in verwarming, ventilatie, koeling en elektriciteitswerken. Ze zijn in 10 jaar tijd gegroeid van 5 naar 110 medewerkers. "Deze prijs moet ons helpen in het aantrekken van nieuw talent", zegt Jan Vangeel, zaakvoerder van Belcotec. Ook Reynaers Group, Nektari en Vanhees Metalen zijn op het gala in de prijzen gevallen.

Voor de 37e keer heeft Voka Mechelen-Kempen de Prijs Ondernemen uitgereikt. Op dit event bekroont Voka het beste wat de ondernemersregio te bieden heeft. Zo'n 400 ondernemers hebben het event live bijgewoond, in de Warande in Turnhout.

Uit handen van Tom Ongena, de nieuwe voorzitter van Open VLD, kreeg Belcotec de Voka-award Prijs Ondernemen 2023. "De prijs is een appreciatie voor het hele bedrijf en voor de mensen die hier elke dag hard werken. We verwachten dat deze prijs zal bijdragen aan de uitstaling van ons bedrijf en ons zal helpen bij het aantrekken van talent", zegt Jan Vangeel, zaakvoerder van Belcotec.

Het bedrijf ligt op de innovatiecampus in Geel. En dat is een bewuste keuze die goed aansluit bij hun visie. “We zitten naast Thomas More en KU Leuven waar we intensief mee samenwerken. Zo zijn we betrokken bij stage- en onderzoeksprojecten. Deze prijs moet ons helpen in het aantrekken van nieuw talent."

Meer weten over Belcotec? In dit Voka-filmpje geeft Jan Vangeel een inkijk in zijn bedrijf.

Nog meer winnaars

Op de gala-avond zijn niet 1 maar 4 prijzen uitgereikt. Reynaers Group uit Duffel heeft de prijs Duurzaam Ondernemen gewonnen. Ze konden de jury onder meer overtuigen met hun Science Based Targets (SBTi): wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om hun uitstoot te verlagen.

Nektari uit Puurs-Sint-Amands wint de Prijs Innovatief Ondernemen. Nektari is een maatwerkbedrijf dat zich richt op sociaal en waardengericht ondernemen. Met meer dan 650 medewerkers staat Nektari in de top vijf van de grootste werkgevers in de regio Klein-Brabant/Vaartland. Ze willen vooral mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame job helpen.

Primeur

Voor de eerste keer is ook de Voka Publieksprijs uitgereikt. Zo'n 6.000 mensen hebben hun stem uitgebracht. De primeur is voor Vanhees Metalen uit Mol. De metaalverwerker - van onder meer oude F-16's en legertanks - is uitgegroeid tot een volwaardig recyclagebedrijf. Met een uitgebreide campagne - op onder meer social media - hebben ze uiteindelijk de meeste stemmen kunnen binnenhalen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact