Annelies Verlinden: "Volgend Overlegcomité op 22 april"

Minister: "Mogen niet terug in jojobeleid belanden voor ondernemers"

Op 22 april, de eerste vrijdag na de Paasvakantie, komt de regering terug samen voor een nieuw Overlegcomité. Dat heeft Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, gezegd op de Réveillon, een event van Voka Mechelen-Kempen. "Er zijn weer meer besmettingen. We moeten zeker alert blijven. Maar we willen ook niet terug in een jojobeleid belanden. Dat is niet goed voor de ondernemingen", zegt Verlinden.

Verlinden sprak vanavond - bij PFL in Beerse - zo'n 500 ondernemers toe op de Réveillon, een groot netwerkevent van Voka Mechelen-Kempen. "Er zijn weer meer besmettingen. We moeten daar zeker alert voor zijn. Maar er is voorlopig geen reden tot paniek. Dat hoor ik ook bij coronacommissaris Pedro Facon. Het volgende Overlegcomité staat voorlopig gepland voor vrijdag 22 april, vlak na de Paasvakantie", liet Annelies Verlinden weten. "We mogen ook niet terug in een jojobeleid belanden. Dat is niet goed voor de ondernemingen."

Geen tijd te verliezen

De minister kwam ook terug op de hoge energieprijzen. De regering heeft aan de Nationale Bank gevraagd om de gevolgen van de stijgende energie- en grondstoffenprijzen verder te onderzoeken alvorens maatregelen voor ondernemingen te nemen. "Dat onderzoek moet de komende weken klaar zijn. Op basis van die analyse zal het overleg met de sociale partners worden aangevat", aldus Verlinden.

Voka Mechelen-Kempen benadrukt dat er geen tijd te verliezen is. "Onze bedrijven staan voor enorme uitdagingen. Denk maar aan de torenhoge energieprijzen, een tekort aan grondstoffen en een tekort aan mensen en de impact van het conflict in Oekraïne", zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren.

De regering heeft eerder al de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid door overmacht verlengd tot 30 juni van dit jaar.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact