'Afval Alternatief' genomineerd voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

Afval Alternatief uit Dessel heeft de Voka Lokaal-award gewonnen voor regio Kempen Oost. Dat maakt Voka Mechelen-Kempen bekend. Het bedrijf - dat afval ophaalt bij 14.000 kmo's in Vlaanderen - kreeg de award uit handen van ex-Miss België Celine Van Ouytsel. Afval Alternatief is daarmee ook genomineerd voor de 'Voka Prijs Ondernemen 2024'. “Onze chauffeurs zijn onze ambassadeurs”, zeggen zaakvoerders Jo Smolders en Aart Van Oekelen.

"Onze effectieve start was in 2012", zegt zaakvoerder Jo Smolders. “We hadden geen klanten, één chauffeur en één vrachtwagen. Een periode die zijn charmes had. ’s Morgens vroeg sprongen we mee in de vrachtwagen om te ondersteunen in de afvalophaling. In de namiddag trokken we ons hemdje aan op zoek naar klanten. Intussen hebben we er 14.000, 2.000 orders per dag, 35 vrachtwagens en 110 medewerkers.”

Tegen 2026 hopen de zaakvoerders te kunnen starten met een nieuwbouw in de industriezone van Dessel. “Binnenkort lanceren we onder een nieuw merk ook een webshop waarbij particulieren online een container kunnen bestellen voor bijvoorbeeld verbouwingen. Dat bestaat vandaag nog niet”, zegt Aart Van Oekelen.

“Afval Alternatief is een verdiende winnaar”, zegt Sam Daems, voorzitter Voka Lokaal Kempen Oost. “Ze hebben een mooi groeitraject afgelegd in een atypische business. Het zijn ondernemers met lef die duurzaam werken en duidelijk inzetten op een positief HR-beleid.”

Stemmen

Vanaf 1 juni 2024 kan iedereen een stem uitbrengen op de Voka-website op zijn of haar favoriete bedrijf. Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 26 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2024 wordt.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact