600 ondernemers op Voka Réveillon: "2024 is sleuteljaar"

Zeshonderd ondernemers zijn gisteravond samengekomen op de 'Voka Réveillon' van Voka Mechelen-Kempen. Alle aandacht ging naar het komende jaar 2024. "Mechelen én Kempen zijn de economisch sterkst groeiende regio’s van Vlaanderen. Daar mogen we trots op zijn. Dat is de verdienste van alle ondernemers. In het verkiezingsjaar 2024 kunnen we onze stem meer dan ooit laten horen. Dat gaan we dan ook doen. Met als inzet: dé topregio blijven", liet directeur Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen weten.

Voor de dertiende editie van de 'Voka Réveillon' deed garage Kenis in Turnhout de deuren open voor 600 ondernemers. De blik is vooral gericht op 2024. "We zijn er in geslaagd om het bruto binnenlands product voor onze regio te doen stijgen: van 29 naar 42 miljard euro. In tien jaar tijd. Geen enkele andere regio kan zo’n sterke groeicijfers voorleggen. Als Vlaanderen de motor is. Dan is onze regio de ‘Turbo van Vlaanderen’. Wij doen het écht vooruitgaan. Die koppositie mogen we niet uit handen geven. Daar zullen we ons voor smijten", lieten Tom Laveren (directeur) en Ronny Van Broekhoven (voorzitter) van Voka Mechelen-Kempen weten.

"Dat hebben we de afgelopen 60 jaar ook gedaan. En we zijn ons blijven vernieuwen", zei Caroline Wouters van Groep Kenis. "Er is een duidelijke shift van autobezit naar autogebruik. En daar spelen we op in. Met de oprichting van ons autodeelbedrijf 'Kenis Share' en verhuurbedrijf 'Kenis Rent'. Je kan niet stilzitten in onze sector. Met deze diensten zijn we klaar voor de toekomst".

250 gesprekken

2024 is een verkiezingsjaar. "Een sleuteljaar. Een jaar waarin Voka in naam van alle ondernemers zijn stem zal laten horen. De voorbije weken en maanden zijn we met 150 ondernemers in gesprek gegaan. Op 8 januari komen we naar buiten met het resultaat van al die gesprekken. Een sterk en gedragen memorandum voor de regio Mechelen-Kempen. Met duidelijke standpunten. Met die standpunten doen we de 'Ronde van Mechelen-Kempen'. We gaan in gesprek met Vlaams en federale volksvertegenwoordigers. Maar ook met 100 lokale politieke partijen. We gaan voor impact. En we gaan ons verhaal breed vertellen", zei Tom Laveren.

Voor 2024 zijn er hoopgevende signalen. Volgens de nieuwste conjunctuurbarometer van Voka Mechelen-Kempen komt er een lichte groei aan voor het eerste kwartaal van 2024. Vooral gestuwd door de bouwsector en auto-industrie.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Neem contact op met