400 ondernemers gaan vol voor sterker 2023 op NewYear@Voka

Vanavond zijn 400 ondernemers samengekomen op NewYear@Voka, de nieuwjaarsreceptie van Voka Mechelen-Kempen en de stad Mechelen. Na 3 jaar in crisismodus, gaan de ondernemers vol voor een sterker 2023.

"We gaan elkaar nodig hebben. 2023 zal - opnieuw - een pittig jaar worden voor wie onderneemt. Gelukkig zijn we als regio in staat om het verschil te maken. Door onder meer hele grote investeringen naar hier te halen. Het verzacht de problemen niet van hoge energiefacturen en torenhoge loonkosten. Maar het moet ons wel de spirit geven om er vol voor te gaan in 2023", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Een nieuw jaar, een nieuw kantoor. De Voka-Kamer gaat de ondernemers dit jaar nog kunnen ontvangen en begeleiden vanop een nieuwe plek. Bovenop de gloednieuwe Parking Keerdok. Vlak aan dé toegangspoort naar Mechelen. En vlakbij de E19. "Dat nieuwe kantoor moet een huis van en voor ondernemers zijn. Je zal er opleidingen kunnen volgen, je kan er netwerken of je dossier bespreken met één van onze experten. Alles onder één dak", zegt Laveren.

Geen nieuwe belastingen

"Ook wij blijven voluit gaan voor duurzame stadsvernieuwing", zegt Alexander Vandersmissen, waarnemend burgemeester van Mechelen. "De uitbouw van de Keerdoksite wordt één van de belangrijkste toekomstwijken van de stad die we deze bestuursperiode ontwikkelen. Dit jaar starten we met de bouw van de eerste appartementen. We gaan onverminderd door met ons parkenplan voor meer stedelijke vergroening."

"We starten met de aanleg van de nieuwe Sportsite in Leest en gaan voor de herbestemming van de Predikherenkerk tot cultuurtempel. Om het ondernemerschap te blijven stimuleren handhaven we een transparant fiscaal beleid, zonder nieuwe belastingen. Dat geeft vertrouwen en goesting aan ondernemers om samen met ons verder te investeren in onze stad. Ook wij gaan voor een sterk 2023.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Contact